Jak powstają nasze kiszonki?

SUROWCE
Wszystko zaczyna się na polu. Odpowiednio przygotowana gleba to pierwszy krok do osiągnięcia
oczekiwanych plonów. Następnie wybór najlepszych dla nas odmian kapusty i ogórków, ich wysiew,
pielęgnacja i optymalne nawodnienie.

ZBIÓR I KISZENIE
Gdy nasze warzywa gotowe są już do zbioru ruszamy na plantację. Zrywamy, wycinamy,
segregujemy, obieramy, myjemy, szatkujemy, a wszystko to po to, aby nasze produkty finalne były
wyjątkowe. Pełne wartości odżywczych, smaczne i zdrowe.

FERMENTACJA
Umieszczone w naczyniach fermentacyjnych ( beczkach i silosach) nasze ogórki i kapusta fermentują.
Do działania włączają się bakterie Leuconostoc, Lactobacillus plantarum oraz Pediococcus.
Zawarte w komórkach roślinnych cukry rozkładają się do kwasu mlekowego, który to hamuje
niepożądane procesy, za które odpowiedzialne są bakterie gnilne, pleśnie i drożdże. W efekcie
powstają zwyczajnie dobre KISZONKI!

PRZECHOWYWANIE
Przechowywaniu naszych kiszonek poświęcamy dość dużo uwagi. Staramy się, by warunki
magazynowania zapewniały im stabilność chemiczną i mikrobiologiczną. Odpowiednia temperatura
ogranicza występowanie ewentualnych niekorzystnych zmian.

PAKOWANIE
Naszym celem jest dzielenie się zdrowiem z każdym kto chciałby wprowadzić na stałe do swojej diety
nasze kiszonki. Rozumiemy, że potrzeby ilościowe są różne, dlatego przygotowaliśmy dla Was różnej
wielkości opakowania, a w trosce o środowisko wprowadziliśmy opakowania szklane.

DYSTRYBUCJA
Nasi Klienci to osiedlowe sklepiki, stoiska w obiektach handlowych, firmy cateringowe, szkoły,
przedszkola, domy opieki, ale również klienci indywidualni. Działamy na terenie miasta Wrocławia,
Oławy, Gminy Siechnice. Dowozimy kiszonki przystosowanymi do ich przewozu autami, a już od
września 2022 roku zapraszamy Was do naszego punktu odbioru mieszczącego się w Radwanicach
przy ulicy Granicznej 11.