Tradycyjna kapusta kiszona
Nasza kapusta rośnie i dojrzewa na plantacji z odpowiednio przygotowaną glebą i z optymalnym nawadnianiem. Gdy osiągnie już prawidłową wielkość, kształt i masę trafia do kiszarni, gdzie podlega obróbce i szatkowaniu, a następnie procesowi fermentacji. Zawarte w niej cukry proste przechodzą transformację w kwas mlekowy, który to ma właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze. Kapusta kiszona zawiera witaminę C, magnez, potas, żelazo i wapń, witaminy z grupy B, witaminy A, E,PP a także błonnik. To produkt niezwykle zdrowy , zalecany w profilaktyce chorób układu pokarmowego i dla zachowania właściwej flory bakteryjnej jelit. Błonnik obniża poziom cholesterolu we krwi, co zapobiega rozwojowi miażdżycy i chorób serca. Witaminy A,E,K,PP oraz z grupy B są niezbędne w opóźnianiu procesów starzenia się organizmu oraz w profilaktyce chorób nowotworowych.
Kapustę kiszoną pakujemy w opakowania szklane 700g oraz plastikowe 1kg, 5kg.